Przemysł spożywczy

Przemysł spożywczy Jest 52 produktów.

Pokazuje 13 - 24 z 52 elementów
Pokazuje 13 - 24 z 52 elementów

Higiena rąk w przemyśle spożywczym

Praca w przemyśle spożywczym wiąże się z koniecznością zachowania szczególnych środków higieny. Nieprzestrzeganie odpowiednich zasad może doprowadzić do skażenia żywności i poważnych konsekwencji. Osoby pracujące przy produkcji żywności powinny zostać wyposażone w środki do mycia i dezynfekcji, które zapobiegaj...

Higiena rąk w przemyśle spożywczym

Praca w przemyśle spożywczym wiąże się z koniecznością zachowania szczególnych środków higieny. Nieprzestrzeganie odpowiednich zasad może doprowadzić do skażenia żywności i poważnych konsekwencji. Osoby pracujące przy produkcji żywności powinny zostać wyposażone w środki do mycia i dezynfekcji, które zapobiegają zakażeniu krzyżowemu, czyli rozprzestrzeniania się bakterii między pracownikami.

Przepisy dotyczące higieny rąk

Procedury zachowania higieny podczas produkcji żywności uregulowane są między innymi przez procedury jakości HACCP. Pianki do dezynfekcji marki Deb - STOKO zgodne są z tymi wytycznymi, co oznacza że stosowanie tego produktu nie stanowi zagrożenia dla zdrowia konsumentów ani nie wpływa na jakość przygotowanych produktów.

Środki do mycia i dezynfekcji

Aby zapewnić dokładną higienę w przemyśle spożywczym sugerowane jest zarówno dokładne umycie rąk jak i ich późniejsza dezynfekcja. Badania wykazały, że wykonanie tylko jednej z tych czynności nie usuwa skutecznie mikroorganizów. Sama dezynfekcja może nie być wystarczająca, ponieważ pozostawiony brud na rękach może blokować działanie preparatu. Dopiero zastosowanie dwuetapowej procedury gwarantuje czystość i odpowiedni poziom higieny.

Oferujemy Państwu mydła antybakteryjne marki Deb - STOKO w płynie oraz pianie wraz z wygodnymi dozownikami, a także szeroką gamę środków dezynfekujących do rąk.

Koszyk 0 Koszyk

Brak produktów

Darmowa dostawa! Wysyłka
0,00 zł Podatek
0,00 zł Suma

Ceny zawierają podatek

Sprawdź

Follow us on Facebook