Powinieneś Zaloguj do swojego konta klienta
lub Zarejestruj nowe konto.
Luksusowe, energizujące mydło w płynie o korzennym zapachu z nutką cytrusów.
Luksusowe, odprężające mydło w płynie o właściwościach nawilżających.
Dozownik bezdotykowy do mydeł w pianie o pojemności 1,2 litra.
Dozownik do mydeł w pianie o pojemności 1 litra.
Dozownik do kremów pielęgnacyjnych o pojemności 1 litra.
Dozownik do past usuwających średnie i silne zabrudzenia o pojemności 2 litrów.
Dozownik do past usuwających średnie i silne zabrudzenia o pojemności 4 litrów.
Dozownik do preparatów przeznaczonych do dezynfekcji dłoni o pojemności 1 litra.
Dozownik do produktów usuwających lekkie zabrudzenia o pojemności 2 litrów.
Dozownik do mydeł w pianie o pojemności 1 litra.
Dozownik do mydeł w pianie o pojemności 1 litra.
Środek do czyszczenia dłoni ze średnich zabrudzeń w formie pianki.
Mydło w płynie do usuwania lekkich zabrudzeń.
Preparat w płynie do usuwania lekkich zabrudzeń.
Prawidłowa higiena rąk w branży gastronomicznej może zapobiec przenoszeniu drobnoustrojów chorobotwórczych. Pracownicy, którzy nie przestrzegają dobrej praktyki higienicznej narażają swoich współpracowników i klientów na zakażenie krzyżowe. Dlaczego mycie rąk, nawet w dzisiejszych c...
Prawidłowa higiena rąk w branży gastronomicznej może zapobiec przenoszeniu drobnoustrojów chorobotwórczych. Pracownicy, którzy nie przestrzegają dobrej praktyki higienicznej narażają swoich współpracowników i klientów na zakażenie krzyżowe. Dlaczego mycie rąk, nawet w dzisiejszych czasach stanowi problem, zwłaszcza dla pracowników? Przyczyną może być ciągły brak czasu, intensywna praca, a także brak odpowiedniego wyposażenia w łazience w środki higieniczne. Niemniej ważne jest także przeszkolenie pracowników w zakresie higieny rąk oraz utrwalenie tej wiedzy poprzez powieszenie w widocznym miejscu instrukcji mycia rąk. Te wszystkie elementy z czasem pomogą wyrobić pracownikom prawidłowych nawyków higienicznych.
Podstawowymi środkami do zachowania higieny rąk w restauracji i firmach cateringowych są mydła w płynie i w pianie, mydła antybakteryjne oraz środki do dezynfekcji rąk. Dodatkowo rekomendujemy dedykowane dozowniki do środków myjących i dezynfekcyjnych. Dozowniki z wymiennym wkładem zapobiegają zanieczyszczeniu produktu dzięki hermetycznemu opakowaniu. Specjalnie zaprojektowany mechanizm sprawia, że mydło czy środek dezynfekujący zostaje zużyty do końca a dodatkowo nie rozlewa się i nie brudzi innych sprzętów w łazience. Umieszczone w widocznym miejscu pomaga w wyrabianiu prawidłowych nawyków higienicznych.
Ważne jest, aby stosować się do instrukcji prawidłowej higieny rąk, zwłaszcza w takich branżach jak gastronomia, gdzie pracownicy restauracji i firm cateringowych mają kontakt z żywnością.
Każdorazowo powinno się umyć ręce:
Pracodawca powinien zapewnić swoim pracownikom dostęp do podstawowych środków higienicznych, takich jak mydła czy płyny do dezynfekcji. Oprócz przestrzegania higieny, w branży gastronomicznej warto także zadbać o ręce pracowników, aby uchronić ich przed zawodowymi chorobami skóry dłoni. Osoby pracujące w restauracji czy cateringu są narażone na częsty kontakt z czynnikami powodującymi min. nadmierne wysuszenie, takimi jak lekkie i ciężkie zabrudzenia, woda, czy nawet mróz, jeżeli stoisko gastronomiczne rozłożone jest na zewnątrz w miesiącach zimowych. Kremy ochronne BHP firmy Deb - STOKO stosowane przed pracą pomogą ochronić ręce przed negatywnym działaniem czynników zewnętrznych.