Powinieneś Zaloguj do swojego konta klienta
lub Zarejestruj nowe konto.
Delikatne mydło w pianie bez zapachu i barwników.
Delikatne mydło w pianie bez zapachu i barwników przeznaczone do dozownika bezdotykowego.
Delikatne mydło w pianie bez zapachu i barwników.
Delikatne mydło w pianie bez zapachu i barwników.
Środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu w wersji TF (do dozownika bezdotykowego).
Środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Żelowy środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Żelowy środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Żelowy środek do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu.
Dozownik bezdotykowy do mydeł w pianie o pojemności 1,2 litra.
Prawidłowa higiena rąk w branży gastronomicznej może zapobiec przenoszeniu drobnoustrojów chorobotwórczych. Pracownicy, którzy nie przestrzegają dobrej praktyki higienicznej narażają swoich współpracowników i klientów na zakażenie krzyżowe. Dlaczego mycie rąk, nawet w dzisiejszych c...
Prawidłowa higiena rąk w branży gastronomicznej może zapobiec przenoszeniu drobnoustrojów chorobotwórczych. Pracownicy, którzy nie przestrzegają dobrej praktyki higienicznej narażają swoich współpracowników i klientów na zakażenie krzyżowe. Dlaczego mycie rąk, nawet w dzisiejszych czasach stanowi problem, zwłaszcza dla pracowników? Przyczyną może być ciągły brak czasu, intensywna praca, a także brak odpowiedniego wyposażenia w łazience w środki higieniczne. Niemniej ważne jest także przeszkolenie pracowników w zakresie higieny rąk oraz utrwalenie tej wiedzy poprzez powieszenie w widocznym miejscu instrukcji mycia rąk. Te wszystkie elementy z czasem pomogą wyrobić pracownikom prawidłowych nawyków higienicznych.
Podstawowymi środkami do zachowania higieny rąk w restauracji i firmach cateringowych są mydła w płynie i w pianie, mydła antybakteryjne oraz środki do dezynfekcji rąk. Dodatkowo rekomendujemy dedykowane dozowniki do środków myjących i dezynfekcyjnych. Dozowniki z wymiennym wkładem zapobiegają zanieczyszczeniu produktu dzięki hermetycznemu opakowaniu. Specjalnie zaprojektowany mechanizm sprawia, że mydło czy środek dezynfekujący zostaje zużyty do końca a dodatkowo nie rozlewa się i nie brudzi innych sprzętów w łazience. Umieszczone w widocznym miejscu pomaga w wyrabianiu prawidłowych nawyków higienicznych.
Ważne jest, aby stosować się do instrukcji prawidłowej higieny rąk, zwłaszcza w takich branżach jak gastronomia, gdzie pracownicy restauracji i firm cateringowych mają kontakt z żywnością.
Każdorazowo powinno się umyć ręce:
Pracodawca powinien zapewnić swoim pracownikom dostęp do podstawowych środków higienicznych, takich jak mydła czy płyny do dezynfekcji. Oprócz przestrzegania higieny, w branży gastronomicznej warto także zadbać o ręce pracowników, aby uchronić ich przed zawodowymi chorobami skóry dłoni. Osoby pracujące w restauracji czy cateringu są narażone na częsty kontakt z czynnikami powodującymi min. nadmierne wysuszenie, takimi jak lekkie i ciężkie zabrudzenia, woda, czy nawet mróz, jeżeli stoisko gastronomiczne rozłożone jest na zewnątrz w miesiącach zimowych. Kremy ochronne BHP firmy Deb - STOKO stosowane przed pracą pomogą ochronić ręce przed negatywnym działaniem czynników zewnętrznych.